1 maj 2019
16:00

Nyköpings BIS

Referat: Karlslunds IF HFK - Nyköpings BIS

Dagens match mellan Karlslunds IF HFK och Nyköpings BIS slutar 0-0 vilket innebär att Karlslund fortfarande står som obesegrade efter fem omgångar i Division 1 Norra.

Det är knappt att killarna har hunnit av bussen från Boden innan det nu var dags igen för ny match. En del sjukdom härjar i truppen och ett tätt matchande på det. Trots det ställer Karlslund upp med följande starka manskap. Noterbart att 17-årige Elias Jangdin går in från start och får sina första minuter i Division 1 i benen.

Jakob Kindberg
Gabriel Kopkin – Adam Björk – Anton Olsson
Simon Gefvert – Daniel Hultqvist – Justin Salmon - Elias Jangdin (ut ’52) – Furkan Motori (ut ’84)
Mahammed Abdi Momin (ut ’69) – Christer Lipovac

Avbytare:
Tim Månsson, Ludwig Rhan, Camron Nguesseu, Sermed Habib (in ’84), Dennis Koss (in ’69), Shpëtim Hasani (in ’52), Phillip Amin

Ja, det ska sägas från början att detta var en tillställning som aldrig riktigt nådde några direkt högre skyar. Det vaskas dock fram ett antal chanser under matchen, och de allra farligaste stod Nyköping för. Men vad gör det när hemmalaget har Jakob Kindberg i målet? Nyköpings farligaste chans kommer i den 59:e minuten när Nyköping får in bollen centralt i straffområdet och avslutar mot mål, och där många hade nog räknat in ett 0-1-mål, men då hade många nog glömt bort den där Kindberg, och likt en panter klädd i gul reflexväst står han för en enastående reflexräddning. Karlslund har även de chanser, den bästa kanske i slutet av matchen där Dennis Koss får ladda en halvvolley efter en hörna som nickas ut, men en bortaspelare står vid mållinjen och nickar bort bollen.

Delad poäng, säsongens andra raka nolla för Kindberg och co, och ett fortsatt obesegrat Karlslund vilket också innebär en femteplats i tabellen.